13 oktober 2021

Herfstvakantie, kom naar het Seeligpark

Herfstvakantie, kom naar het Seeligpark

Weet jij al dat er vlakbij jou in de buurt een nieuw park komt? Het gaat het Seeligpark heten. Het duurt nog wel een paar jaar, maar deze herfstvakantie kan je al op een eerste ontdekkingsreis.

Op woensdagmiddag 27 oktober van 13.30 tot ongeveer 16.30 uur organiseren de gemeente Breda en IVN Natuurbeleving een voorproefje van de natuurlijke schatten in de omgeving van dit toekomstige park. Er worden allerlei natuur-ontdekpunten ingericht waar je met een schatkaart langs kunt om onderzoekjes te doen. Na ieder onderzoek krijg je natuurlijk een stempel op je schatkaart en als hij vol is kun je hem inleveren tegen een leuke verrassing. Bij ieder ontdekpunt staat ook iemand die veel van de natuur weet en waar jij al je vragen kwijt kunt.

Jij bent er toch ook bij? En neem je ouders, vriendjes en vriendinnetjes vooral ook mee!

Excursie
Voor volwassenen wordt er van 14:00 tot 16:00 uur een excursie georganiseerd door de ecoloog van de gemeente Breda over de toekomstplannen voor het gebied.

Startlocatie
Startpunt van de natuurontdekkingsreis voor de kinderen is de oever van de Vredenburchsingel naast de Arsenaalbrug. Je kunt de plek herkennen aan de tenten en vlaggen. De schatkaarten kunnen in de tenten opgehaald en ingeleverd worden tussen 13.30 en 16.30 uur. Hier is ook de start van de excursie om 14.00 uur.

Koek en zopie
Het kan in de herfstvakantie natuurlijk best al nat en koud zijn, hou hier rekening met je kleding. Natuurlijk is er een koek- en zopietentje aanwezig.

Parkeren
Parkeren kan dichtbij de startlocatie. Fietsers kunnen hun fiets gratis parkeren in de fietsenstalling op het binnenterrein van de Teruggave. Wanneer je met de auto komt kun je betaald parkeren op de parkeerplaats Gasthuisvelden – Arsenaalpad.

 Check het weerbericht
De activiteiten gaan altijd door behalve bij code geel of erger want we willen natuurlijk niet het park uitwaaien.

Wat is het Seeligpark
Via www.gasthuisvelden.nl of direct op https://www.youtube.com/watch?v=PWVI949g92k vind je een film met de achtergrond van de plannen in het Seelipark daar kun je zien waarom we deze middag organiseren.

Bekijk de flyer van het evenement
Laat je inspireren